Чернігівський рибоохоронний патруль зібрав понад 300 кг сміття на берегах річок області


Чернігівський рибоохоронний патруль зібрав понад 300 кг сміття на берегах річок області

 

17 вересня 2021 року рибоохоронним патрулем Чернігівщини в рамках Міжнародного дня чистих берегів» проведено акцію «Звільнимо рибу від сміття разом».

Працівниками рибпатруля прибрано майже 4 га прибережної смуги р. Десна, в районі автомобільного мосту передмістя м. Чернігів, в м. Остер вздовж центрального пляжу та поблизу рятувальної водолазної станції та біля с. Горбово Новгород – Сіверської громади. Також відповідні заходи були проведені на березу озера у міському парку культури м. Бахмач

До прибирання берегів водойм Чернігівщини долучилися рідні та друзі працівників рибпатруля.

Всього було зібрано більше 100 мішків сміття, переважно це були пластикові пляшки з під різноманітних напоїв, жерстяні банки та склотара.

Закликаємо громадян, виходячи на природу, не забувайти прибрати за собою, не лінуватися сортувати сміття. Своїм прикладом навчіть дітей дбайливо ставитися до навколишнього середовища.

Акція «Звільнимо рибу від сміття разом» необмежена в часі. Просимо громадськість долучитися до даного заходу. Знайдіть вільний час вийти і прибрати береги водойм вашої громади.

Довідкова інформація:

Експерти ООН наголошують, що пластикове сміття вбиває величезну кількість риб та руйнує екосистему Світового океану. Щорічно до водойм нашої планети потрапляє близько 8 млн тонн пластикових відходів. Якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду та косметики з пластиковими мікрочастками, до 2050 року в Світовому океані пластику буде більше, ніж риби.

Забруднення планети відходами пластика перетворюється на справжню екологічну катастрофу. Тому скорочення використання пластику в побуті – це ті маленькі екокроки, які ви можете зробити вже сьогодні аби зберегти нашу планету.


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!