У водойми Миколаївської та Черкаської областей вселено понад 9 тонн молоді риб


2 та 6 грудня 2021 року відбулося зариблення р. Південний Буг у межах м. Вознесенськ та с. Бузьке Вознесенського району Миколаївської області, здійснене за рахунок компенсаційних коштів за проведення робіт на землях водного фонду одним із підприємств.

Так, до річки випущено 3 132 кг (34 802 екз.) цьоголіток товстолоба середньою вагою 90 г/екз.

Контроль за проведенням робіт з випуску водних біоресурсів здійснювала комісія у складі з працівниками Миколаївського рибоохоронного патруля.


Крім того, 3 грудня до акваторії Кременчуцького водосховища, поблизу с. Рацеве Черкаського району Черкаської області, випущено 58 333 екз. однорічок та дворічок товстолоба загальною вагою 6 000 кг. Середня вага одного малька однорічки товстолоба становила 70 г, дворічок – 300 г.

Зариблення відбувалося за рахунок коштів користувачів водних біоресурсів, на підставі науково-біологічного обґрунтування показників зариблення Кременчуцького водосховища різновіковою молоддю цінних видів риб на період 2019-2021 років.

Контроль за проведенням робіт з випуску водних біоресурсів проводила комісія у складі з працівниками Черкаського рибоохоронного патруля.


Довідково:


Вселення товстолоба відбувається з метою біологічної меліорації та збільшення видового різноманіття водних біоресурсів у водоймах України. Товстолоб – природний меліоратор, який харчується водоростями й тим самим очищує водойми від зайвої рослинності, а це, у свою чергу, перешкоджає цвітінню води та заростанню акваторії.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!