У карпатські річки випущено майже 24 тис. мальків дунайського лосося


3 жовтня відбувся завершальний етап цьогорічної кампанії зариблення водойм Карпатського регіону червонокнижним дунайським лососем.


Загалом у гірські річки в межах Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей випущено понад 23,8 тис. мальків головатиці (інша назва цього виду лосося).


✔ Зокрема, рибні запаси річки Черемош на Буковині поповнилися 5,3 тис. мальків лосося дунайського.


✔ На Прикарпатті у басейн річки Прут випущено аналогічну кількість зарибку цього виду лососевих - 5,3 тис.


✔ Ще понад 13,2 тис. мальків головатиці вселено у річки Чорна та Біла Тиса, Теребля, Тересва, Тиса, Ріка та Тереблянське водосховище.


Середня наважка рибопосадкового матеріалу, вирощеного за рахунок державного бюджету Рибоводним форелевим заводом «Лопушно» Держрибагентства, становила близько 5,1 г.


Вселення водних біоресурсів здійснювалися під контролем комісій у складі представників відповідних рибоохоронних патрулів Держрибагентства, Рибоводного форелевого заводу «Лопушно», місцевої влади та громадськості.


Довідково:


Лосось дунайський (головатиця) – найцінніша риба річок басейну Дунаю, які витікають з Карпат. Через малу чисельність з 1994 року занесений до Червоної книги України як зникаючий вид, тому його вилов на території нашої держави повністю заборонений.


З 2017 року на державному рівні відтворенням головатиці займається Рибоводний форелевий завод «Лопушно» Держрибагентства. З тих пір рибзаводом вирощено та випущено у води карпатських річок майже 100 тис. мальків цього виду лососевих.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!