Полювання на сміття: черкаські рибінспектори очищують береги Дніпра

https://youtu.be/

Черкаські рибінспектори взялися прибирати береги Дніпра. Зі слів начальника рибоохоронного патруля Віктора Іванька, у такий спосіб намагають привернути увагу суспільства до проблеми забруднення довкілля.



За словами Віктора Іванька, рибінспектори озброюються сміттєвими пакетами і рукавичками і виходять на воду. Тримають курс на острови, бо там найбільше відпочивальників.



Слідів відпочивальників на берегах довго шукати не треба: перед вивіскою "Дбайте про чистоту території" – гора пластику і пляшок, у кущах відходів не менше.


"Найбільше обурює те, що всі хочуть відпочивати на свіжому повітрі й чистій природі, а от дбати про довкілля ніхто не хоче", – зазначив інспектор Ігор Головченко.



За дві години рибпатруль назбирав двадцять мішків зі сміттям. Переважає пластик, поліетилен та скляні відходи. Серед усього – ще й незаконні знаряддя для лову.


"Браконьєри використовують їх для незаконної ловлі. І після себе не хочуть забрати і утилізувати, рибу забрали і поїхали. А в цю сітку може і риба і птах попасти і загинути", – повідомив інспектор рибоохоронного патруля Юрій Кандауров.



За словами Віктора Іванька, організовують такі акції щороку. Очистити від сміття Дніпро і прибережну зону – завдання не одного дня, але, якщо кожен почне так робити, відходів стане менше. Боротися із забрудненням довкілля можна лише почавши з себе - переконані інспектори.


Авторка Ольга Котляр

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!