Навколорибальське...




День рибалки та свято Петра та Павла випали цьогоріч в один день, можливо і в інші роки так само, але не відслідковував.


Дорога швидко летіла під колесами авто і вже за годину ми на березі Дніпра, який зустрів чудовим сходом сонця і велетеньськими комарами...гризли немов собаки кістку.

Електронасос мірно та нахабно загудів, нагнітаючи повітря в човен та пробуджуючи від сну "палаточників", які поставили намети якраз на місці спуску човнів...цікаві люди.

Клацнули шпиготи спінінгів достиковуючи вершинки до комелів, ехом повторили звук дужки котушок - віддаючи на кільця шнури...чітко закрились застібки на дужках вухастих - з'єднавши флюр з грузом...приманки плавно зайшли на офсети - все...готові.

Двигун забаритонив на низьких обертах і плавно розганяючи човен поніс в точку лову...йти хвилин двадцять, тому неспішно поснідали та розклали букет "текіли" на напівтони та присмаки...кактус як кактус...але за свято трішки можна.

Рівень води в Дніпрі не впав, навіть піднявся. Принесло на точку дерево, на міляк декілька кущів.

Все знаємо майже досконало: мілину, звал, брівку, корчики на дні, але трішки візуалізуємо картинку за допомогою deeper - все на місці і нового не принесло там де стоїть судак...якір булькнув і ввігнавши в дно свої лапи чітко зупинив човна якраз перед початком звалу. Далі метрів на 10 плавний схил, потім брівка і перепад з 4 на 6, а також корчики з судаками на пупку, все класично.

Вдихнули на повні груди повітря: свіжо, пахне річкою, шумить течія, краса.

Два різких змаха спінінгами і приманки розрізаючи повітря полетіли вперед, бульк, шнур натягнувся, відіграли вершинки спінінгів, пішла сходинка. Працюємо класикою: два оберти - пауза, секунди дві і знову підмотка, адже вранішній судак швидкий, голодний, головне щоб не на першому проведенні влупив - вжух...спінінг товариша загнуло на середині проведення, сів зараза на keitech, хоч бери та струшуй з гачка у воді, але сидить гарно, міцне та гостре жало селектівського офсета чітко пробило пащу, не зійде. Поступово судак виліз на поверхню - достойний.

Ну - за перший збитий раз так і далі джигуємо.

Зробили декілька переставлянь човна, клювання практично не було...

Зайшли ще на одну цікаву точку - судак на місці був як на посту. Пообщипував нам приманки, познімав, корчі забрали з півдесятка, клювання не стабільні, з Білорусі гнало хмарки, думали задощить, але ні, вітер посилився і протягнув.

На черговому проведенні з берегової брівки сідає судак. Спокійно викачую, creed утримує рибу, справляється з течією, чітко пробив пащу на підсічці. Трудові клювання - мірний судачок, влупив на select fetish в натуралочці.



Товариш закидає подалі за корчики і на перетягуванні через них сідає вже досить потужна рибина - підсічка, шнур в струну і було чути навіть в човні як він скреготнувши по гілці з ракушкою лопнув - оце вже погано. Втрачений трофей і риба явно просіклась, гачок з приманкою та грузом лишився в пащі, хоч би звільнився від такої кліпси. Ось, що значить не поставив флюорокарбон, лінь було. Тепер сидить, в'яже, мда...

В мене також клювака і приємний судачок борсається на тому кінці шнура. Викачую плавно, проти течії йде в натяг. Спливає неподалік - десь під кіло на вигляд, але сидить слабо, за краєчок пащі збоку і вже розхитав гачка, декілька разів стріпується і таки сходить вже в метрі від човна.

Вітер піднявся і погнав хвилю - клювання виключили неначе тумблером.

Дві години полоскання приманок в холосту. Хмарки побігли - досить. Рибу спіймали, свято зустріли, задоволення отримали. Наступного разу поджигуємо краще.

Комментировать

Дякую Вам за такі чудові та виважені описи, дуже приємно їх читати.

Вам би ще свою "спільноту" створити, типу "Рибалка в Чернігівській області", то легше б було знайти Ваші твори, і вони б не загубилися в загальній стрічці.

Ще раз дякую....)

НХНЛ...)

Foxy*, І Вам дякую за відгук. 🙂

Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!