Лід ще є...


Кемська волость..

Чернігівщина насправді дуже різнобарвна, особливо в цей рік незбагненних природних сюрпризів.

Виходиш з дому зі спінінгом в руках і можна відвести душу джигом по красуні-Десні в пошуках судака, щуки чи окуня (не плутати з тупою назвою - вокунь).

А можна сісти в авто і всього через годину приємних, дружніх розмов під звуки гурту "ВВ"- можна вийти на лід Десни, який досить проблематично пробити пішнею. Принаймі особисто я здався після тридцятої лунки в 20 сантиметровому льодовому панцирі і перейшов на бур.

Почали все по феншую: віски, грушка, апельсини та домашня ковбаска...на морозці приємно все смакувало, навіть -1 це вже не +5.



Тихо...безвітряно...свіжо...сніжок на льоду - все як ми любимо.

Пройшли з товаришем близько сотні лунок балансирами по міляку, по брівці з корчиками, по звалу в яму, по ямі - повний ОП...жодного клювання. В товариша один підкид в мене дупель-пусто.

Прокачали балансири від 3 до 7 сантиметрів, ратліни від 7 до 10 сантиметрів, блешні від 3 до 5 сантиметрів - порожньо.

Причому ехолот малював присутність риби, навіть пристойної, але ніякої реакції на приманки. Повний ступор.

Вирішили, що потрібно додати градусу для активізації кльову і додали ще 250 грамів з резерву...але нічого не змінилось окрім покращення настрою.



Місцеві рибалки половлювали плотву і зрідка окуня на стоячі вудки з черв'яком...у нас такого не було та й не наш метод.

Були ще рибалки з підводною камерою, яка показала добіса мілкого окуня та плітки, місцями з вкрапленням достойних екземплярів візуально до півкіло, а також з півдесятка судаків потрапило в кадр десь від кіло до півтора.

Це вже щось, продовжили махати балансирами та нічого не змінилось, хижак рот закрив наглухо на зламі погоди і зміні тиску.

З півсотні жерлиць місцевих простояли також ввесь день без жодного піднятого прапорця - щука також залягла.

Ну що ж, попили кави, поміркували і вирішили трішки відвести душу безмотилками. Тим паче маю новеньку від Select і половити трішки на легеньку снасть іноді потрібно для розрядки.

Прив'язав стрімовську безмотилку в золоті та з чорною бусиною - 0.37 грам, волосінь 0.1 від Sanline і присів на стільчик трішки осторонь основної маси рибалок, вірніше за ними на перепаді канавки та коси з невеличкою течією і глибиною трішки більше метра.

Опустив мормишку до дна, кілька разів вдарив по дну і далі швиденький високочастотний дриблінг з мінімальною амплітудою - тидищ...плітка лупить з загинанням кивка.

Знову проводка - тидищ...є чергова.

Ще раз опускаю, проводка - тидищ...приємно віддає в руку карбоновий хлистик вудки - це вже окунь сів...емоційні клювання.



Рибка мілка, але як гарно клювала, а на стоячку рідко, зате крупніша, та безмотилкою цікавіше.

Кілька лунок принесли по 2-3 рибкі, одна 4, ще одна 5, а потім одна 23 та інша 24 штуки...досить, оскому збив.

При бажанні можна кілограмів 5-6 насмикати, але навіщо. І так Рудий буде тиждень ласувати.

На цьому закінчили. Наступного разу спробуємо пополювати на нашого улюбленого судака, сподіваюсь проклюнеться.

Комментировать

Феншуйно порибалили - дякую за цікавий звіт!

Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!