Кубок України з ловлі риби донною вудкою (Feeder Free Style Method) 2021


Цілі і завдання проведення змагань


-  сприяння розвитку риболовного спорту в Україні, активізації навчально-тренувальної роботи в спортивних секціях, клубах, ФСТ та відомствах;

-  визначення кращих спортсменів та підвищення їхньої майстерності;

-  пропаганда здорового способу життя та популяризація риболовного спорту;


Організація та проведення змагань


Загальну організацію змагань здійснює ФРСУ, Київська обласна Федерація риболовного спорту , за підтримки Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Київської ОДА. Проведення змагань здійснює суддівська бригада, згідно з діючими правилами проведення Всеукраїнських змагань з дисципліни «Ловля донною вудкою» (Feeder Free Style Method), і даного "Положення".

Суддівська бригада 3-5 чоловік.

Головний суддя змагань: Сальнік Максим Анатолійович. 

- судді здійснюють контроль дій учасників, заповнюють протоколи змагань, підводять підсумки та здійснюють нагородження.


Місце і час проведення


2-4 липня 2021 року. Сквирський район, Київська область, село Шаліївка, Комерційна водойма «Шаліївка» (49.659038618642185, 29.692040944643256)


Учасники змагань


4.1. Змагання особисто-командні. Склад Команди: два спортсмени учасники, тренер та запасний спортсмен.

4.2. До участі у змаганні допускаються Команди обласних Федерацій риболовного спорту, які сплатили організаційний внесок та подали Заявку на участь, що подана у строки та відповідає вимогам зазначеним у Правилах проведення змагань з дисципліни «Ловля донною вудкою» (надалі Правила проведення змагань). Учасникам присвоюється реєстраційний номер, який буде перепусткою на змагання та атрибутом для встановлення особи спортсмена. Організаційний внесок становить 1800,00 гривень з особи, (3600 грн. з Команди) і вноситься попередньо.

Реєстрація проводиться тільки після 100% оплати на банківську картку. Внески приймаються на карту - 4149-6293-9600-1299 Сальнік Максим Анатолійович. Після здійснення операції оплати обов’язково попередити про сплату за тел. +38 (097) 431 00 00.

Заявки приймаються до 22:00 1 липня 2021р. 

4.3. До участі у Кубку України допускається ОДНА Команда від кожної обласної федерації та спортсмени Автономної Республіки Крим, областей, м. Києва і Севастополя.

4.4. Заявки приймаються на офіційну електронну пошту ФРСУ дисципліна «Ловля донною вудкою»:  [email protected]

4.5. У попередній заявці має бути така інформація:


- осередок Федерації риболовного спорту, що делегує Команду;

- прізвище та ім`я по батькові кожного з учасників Команди (повністю);

- рік народження;

- спортивний розряд;

- прізвище та ім`я тренера (тренерів) Команди;

- контактний номер телефону.


Попередні заявки надсилаються на електронну адресу: [email protected]


4.6. Для участі у змаганнях до мандатної комісії в день приїзду подаються: іменні заявки завірені печаткою та підписом керівництва структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту областей, АР Крим, м. Києва і Севастополя, лікарем, страхові поліси в яких передбачена участь у спортивних змаганнях, на офіційному бланку завіреному печаткою.

4.7. Учасники змагань несуть повну відповідальність за наслідки, спричинені порушенням правил безпечного поводження на водоймі, правил техніки безпеки , спортивного режиму, та норм поведінки в громадських місцях.

4.8. Змагання рейтингові.

4.9. Зона змагань – Сквирський район, Київська область, село Шаліївка, Комерційна водойма «Шаліївка» (49.659038618642185, 29.692040944643256)


Загальні положення


5.1 Змагання проводяться згідно діючих Правил проведення Всеукраїнських змагань з дисципліни «Ловля донною вудкою» (Feeder Free Style Method).

5.2. Змагання особисто-Командні і проводяться в два тури. Тривалість туру 5 годин.

5.3. Кожен учасник виступаючої Команди повинен мати 5 коропових мішків для зберігання риби вагою більше 2-х кілограмів. Коропові мішки повинні бути не менш ніж 80см у довжину та 60см у висоту (без урахування ручок), обладнані застібкою «блискавкою», промарковані бирками на яких вказано фамілію та ім’я спортсмена, що є власником мішку та оснащені поплавцем яскравого кольору, який має бути надійно закріплений, виключно, на зовнішній частині мішку. Використовувати коропові мішки на «зятяжках» та менші за вказані розміри категорично заборонено. За порушення передбачено ДИСКВАЛІФІКАЦІЮ.

5.4. Риба вагою більше 2-х кілограмів зберігається виключно у коропових мішках та перекладається в короповий мішок над зволоженим короповим матом. За необережне поводження із рибою передбачена ДИСКВАЛІФІКАЦІЯ.

5.5. Спіймана Риба менша за 2 кілограми повинна зберігатись у садках. Садок повинен мати мінімальний діаметр 40 см для круглої форми садка або мінімальну діагональ 50 см (прямокутна форма) і мінімальну довжину 3,50 метри. Під час проведення змагань він повинен бути занурений у воду не меншу ніж на 1,5 м. Використання інших засобів для зберігання улову забороняється.

5.6. Для уникнення надмірної кількості впійманої риби в садку (що призводить до її травмування), учасник змагань повинен використовувати два садки одночасно, та за потреби розділяти улов по двох садкам під час риболовлі.

5.7. Якщо в улові присутня велика риба, організатори можуть передбачити в програмі змагань обмеження за вагою, при перевищенні якого риба повинна бути негайно зважена під час туру суддею і відпущена назад у водойму.

5.8. Снасть для лову риби в обов'язковому порядку повинна бути оснащена годівницею, яка може мати форму наведену нижче:

Всі інші форми годівниць – ЗАБОРОНЕНІ. За порушення передбачено ДИСКВАЛІФІКАЦІЮ.

5.9. Дозволені тільки безпечні, ковзаючи In-Line монтажі наведених на малюнку годівниць, які дозволяють рибі звільнитися від оснащення в разі обриву основної волосіні. In-Line монтаж - це монтаж при якому годівниця безперешкодно, без зусиль, може переміщатися по лідкору, шок-лідеру, волосіні в сторону котушки до її закінчення.

5.10. Всі годівнички незалежно від матеріалу (метал, пластик або інший матеріал), не зважаючи на його форму (циліндрична, параллелепіпедна та інше) повинні відповідати наступним вимірам:


Максимальна довжина 7 см, максимальна ширина або діаметр 5 см, мінімальна вага 15 гр;

Мінімальна довжина 1,5 см, мінімальна ширина або діаметр 1,5 см.


5.11. Годівнички під час ловлі можуть використовуватись як пусті або з прикормкою або/чи з насадкою.

5.12. Довжина використовуємих вудлищ повинна бути не менш ніж 3,50 метри та не більш ніж 4,572 метри.

5.13. Спортсмен не обмежений у кількості запасних вудлищ. Лов риби повинен відбуватись лише одним вудлищем в будь-який час, яке може перебувати як в руках, так і на спеціальній підставці. Таке вудлище повинно бути оснащене котушкою та годівницею. Гачок на запасному (их) вудлищі (ах) повинен бути пустим так само, як і годівниця (ці).

5.14. Закорм (стартове годування) можливо здійснювати тільки фідерними вудлищами, що відповідають вимогам даних Правил. Використовувати для закорму або лову інші типи вудлищ ніж фідерні (коропові, кастингові) - ЗАБОРОНЕНО.

5.15. При риболовлі на котушках дозволено використовувати виключно жилку. Мінімальний діаметр 0,25мм. За порушення передбачена. – ДИСКВАЛІФІКАЦІЯ.

5.16. Шнур дозволено використовувати в якості шок-лідера, але не більше 10 метрів.

5.17. Закидання годівниці без сходження з котушки жилки забороняється. Під час закидання дужка котушки повинна бути відкрита, а жилка повинна вільно сходити.

5.18. Довжина повідця вимірюється від краю годівнички до краю гачка та повинна становити довжину не більше 25 см.

5.19. Дозволяється застосовувати лише прості одинарні гачки. Максимальна ширина гачка від жала до його цив’я становить 7мм ( №10).

5.20. Дозволяється використовувати волосяний монтаж, зв'язаний як на жилці, так і на повідковому короповому матеріалі або на шнурі.

5.21. На волосяний монтаж дозволяється використовувати, тільки натуральні насадки, максимальний розмір, бойли 10мм, пелетс 10мм, pop-up - 10мм.

5.22. Синтетичні насадки по типу силіконові опариші, мотилі, кукурудза, і т.д заборонені.

5.23. Риба зараховується у всіх випадках коли вона зловлена на гачок, навіть якщо риба підсічена не за рот. Якщо виловлена риба зірвалась з гачка та впала на землю (платформу, спортсмена, стіл і т.д.) та не доторкнулась води, цю рибу спортсмен може підняти та вона йде до заліку.

5.24. Коли спортсмен спіймав рибу, будь-яка подальша риболовля заборонена поки риба не буде поміщена у садок або короповий мішок.

5.25. Під час змагань спортсменам дозволяється користуватися платформами, розміри яких не перевищують 1 метра по довжині і ширині. Платформи, ящики, стільці і т.д., на яких розміщується спортсмен, повинні розташовуватися в одну лінію. Дозволяється занурення передніх ніг у воду, в той самий час обов’язковим є знаходження задніх ніг платформи на суші. Поруч з місцем розміщення спортсмена в одну лінію з основною платформою можуть бути встановлені додаткові платформи, столи, призначені виключно для допоміжного устаткування і пристосувань. Під час туру спортсмен може відсунути платформу тільки назад (у бік від води). У разі значного падіння рівня води платформу вперед можна посунути тільки за рішенням суддівської бригади.

5.26. Дозволяється використовувати платформу-плиту в максимальному розмірі 1x1 метр.

Спортсмени мають право підготувати необмежену кількість вудлищ, але одночасно ловити мають право тільки одним. Довжина вудлищ обмежується в межах 3,00 м.

При виважуванні риби спортсменам дозволяється приймати допомогу від спортсмена зі своєї команди.

Спортсмени зобов’язані керуватися спортивними принципами, обман та фальсифікації заборонені.

Використання підсака обов’язкове при виважуванні будь-якої за розміром риби.

5.27. В разі порушення правил та пунктів даного положення та Правил проведення з дисципліни «Ловля донною вудкою», спортсмен отримує усне зауваження або попередження від судді. Три попередження за порушення різних положень або два порушення одного положення протягом змагання приводять до дискваліфікації (результат змагання – відповідає відсутності улову в двох турах).

Оскарження дій суддів подається в письмовому вигляді, та розглядається головним суддею. Оскарження необхідно подати не пізніше ніж за годину після закінчення туру, в якому відбулася ситуація.


До заліку приймається УСЯ ВПІЙМАНА РИБА.


Змагання проводяться за принципом «СПІЙМАВ -ВІДПУСТИ». Вся піймана риба після зважування повинна бути негайно відпущена в воду спортсменом.


Визначення та нагородження переможців:


7.1. Переможці змагання у Командному заліку визначаються за кількістю суми місць здобутих спортсменами Команди у двох зонах «А» та «В». При однаковій сумі місць береться до уваги сумарна вага улову.


7.2. Переможці визначаються в номінаціях:


Командна першість:


1 місце;

2 місце;

3 місце;


Особистий залік:


1 місце;

2 місце;

3 місце;


7.3. Всі призери будуть нагороджені пам’ятною атрибутикою та цінними призами від Федерації риболовного спорту України, та спонсорів.


Регламент:


Заборона на тренування в зоні змагань встановлюється на 7 днів так, щоб строк такої заборони спливав за два дні до офіційного тренування.


ЗАБОРОНА на проведення Тренування з 17 червня по 23 червня. Після проведення офіційного Тренування – проводити Тренування та відвідувати водойму Спортсменами Учасниками змагань до 03.07.2021 – ЗАБОРОНЕНО. Офіційні Тренування не є обов’язковими для Команд Учасників та проводиться 26-27 червня.


02.07.2021.


19:00-19:30 - Заїзд, Реєстрація Команд;

19:30-20:00 - Урочисте відкриття, представлення Команд Учасників Змагань;

20:00-20:30 - Збір Капітанів Команд та Жеребкування першого Туру.


03.07.2021.


04:20 - Вхід в Сектор «старт/фініш»

05:50 - Перевірка привади;

06:50 - Стартове годування;

07:00 - Старт першого туру;

12:00 - Фініш першого туру;

14:00 - Підрахунок та оголошення результатів першого туру;

14:30 - Жеребкування другого Туру.


04.07.2021.


04:20 - Вхід в Сектор «старт/фініш»

05:50 - Перевірка привади;

06:50 - Стартове годування;

07:00 - Старт першого туру;

12:00 - Фініш першого туру;

14:00 - Підрахунок та оголошення результатів другого туру,

14:20 - Урочисте нагородження переможців Кубку України, закриття змагань.


Сигнали що подаються під час проведення Кубку України:


1 Сигнал - Вхід в Сектор «старт/фініш»

2 Сигнал - 5 хвилин до початку перевірки привади,

3 Сигнал - Перевірка привади,  

4 Сигнал - Стартове годування, 10 хв.

5 Сигнал - Старт першого туру;

6 Сигнал - Шостий сигнал означає, що залишилось 5 (п’ять) хвилин до фінішу ловлі.

7 Сигнал - Фініш туру; після сигналу, тільки риба, яка спіймана та витягнута з води, в тому числі, яка заведена до підсаки йде до заліку.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!