Delta Super Cup 2021


"Delta Super Cup 2021" вже 05.02.2021 р. буде відкрито реєстріцію на перший етап "Delta Bass Cup" 

https://www.deltasupercup.com/



ПОЛОЖЕННЯ

Про проведення Кубків з ловлі хижої риби спінінгом з човна

«DeltaSuperCUP»


м. Херсон 1 січня 2020 року


1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


1.1. Положення про проведення кубків з ловлі хижої риби спінінгом з човна «Delta Super CUP» (далі – Кубок) регламентує порядок, правила та умови проведення Першого, Другого та Третього етапів Кубків.


1.2. Кубок – це багатоетапні змагання із спортивного лову хижої риби спінінгом з човна, які організовуються та проводяться ХОФРС.


1.3. Безпосередню організацію та керівництво Турніром здійснює організаційний комітет Кубка та Головний суддя.


1.4. Кубок проводиться протягом року та складається із Першого етапу, Другого етапу та Третього етапу.


1.5. Порядок, умови, час та місце проведення кожного етапу Кубка визначаються окремим Регламентом.


1.6. Регламент кожного наступного етапу Кубку оприлюднюється на офіційному сайті https://www.deltasupercup.com/, а також сторінці Facebook https://www.facebook.com/ksfrs/


1.7. Кількість екіпажів необмежена


1.8. Перший, Другий та Третій етапи Кубка, щорічно проводяться у період з лютого по листопад, включно, та формують турнірний рік.


1.9. За результатами проведення кожного етапу Кубка визначаються 3 екіпажі-переможці, які розподіляють між собою призовий фонд окремого етапу Кубка.


1.10. За результатами усіх трьох етапів Кубків визначаються 3 екіпажі-переможці, які розподіляють між собою призовий фонд Кубка Delta Super CUP, а екіпаж який, зайняв перше місце за підсумками трьох етапів отримує головний приз серії Delta Super CUP човен «Power Boat 470»


2 УМОВИ УЧАСТІ


2.1. До участі в Кубку допускаються екіпажі з двох осіб, які на момент подачі заявки на участь досягли 18-річного віку та не мають протипоказань за станом здоров’я.


2.2. Реєстрація екіпажів на участь у кожному етапі Кубка завершується за 5 діб до початку вказаного етапу, після цього організатори мають право відмовити в реєстрації.


2.3. Електронні заявки заповнюються виключно українською мовою та подаються через офіційний сайт, через кнопку «Реєстрація»


2.4. Кожен учасник, який у визначений організаторами змагань час та місце прибув для участі у етапі Кубку повинен мати при собі: - оригінал документу, що посвідчує його особу; - оригінал страхового свідоцтва (полісу, сертифікату) або договору страхування від нещасних випадків на період проведення етапу Кубка, в якому він приймає участь.


2.5. Учасникам, які у визначений організаторами змагань час та місце не прибули для участі у етапі Кубку, сплачені реєстраційні платежі не повертаються.


2.6. Учасники, які прибули для участі у етапі Кубку повинні чітко знати та дотримуватись правил особистої безпеки, правил протипожежної безпеки, правил поводження на воді, правил спортивного рибальства та правил, визначених даним Положенням і Регламентами відповідних етапів Кубків. Обізнаність, розуміння та обов’язок дотримання вказаних правил кожен учасник Кубка підтверджує шляхом проставляння особистого підпису в журналі інструктажів Кубка.


2.7. Всі ризики, пов’язані із участю, кожен учасник Кубка приймає на себе.


2.8. Екіпаж, який приймав участь у одному із етапів Кубка, протягом поточного року має право здійснити заміну не більше одного учасника.


2.9. У разі, якщо під час турнірного року відбувається об’єднання двох учасників різних екіпажів у одну команду, такий екіпаж продовжує приймати участь лише за умови анулювання результатів (балів) обох учасників, здобутих у складі попередніх екіпажів.


Якщо учасники одного екіпажу розділилися і побудували нові екіпажі з спортсменами, які не приймали участь в поточному сезоні в Кубку, то один з них має право зберегти попередні рейтингові бали, за умови згоди другого учасника попереднього екіпажу. Якщо консенсусу з цього питання у учасників розділеного екіпажу не знайдено, то обнуляються результати для обох екіпажів.


3. ВОДОЙМА


3.1. Змагання проводяться на прісноводних водоймах: великих і малих ріках, каналах, озерах і водоймищах. Найбільша глибина в місці змагань не повинна бути менше 1,50 метра.


3.2. Для змагань обирається ділянка водойми з максимально однаковими умовами у відношенні рельєфу дна, глибини і рослинності. Місце розташування зон визначається головною суддівською колегією, яка проводить змагання, із врахуванням особливостей водойми.


3.3. Спортсмени змагаються в одній загальній зоні. Відведена для ловлі ділянка водойми на сектори не розбивається, але вона повинна бути обмежена добре видимими з човнів орієнтирами, або спортсменам надається GPS карта водойми з чіткими межами зони ловлі.


4. УЧАСНИКИ


4.1. Змагання проводяться в особовому заліку в двійках , тобто два спортсмени в одному човні, надалі «екіпаж».


4.2. Змагання проходять в два тури по 8 годин кожен; у разі виникнення непередбачених обставин (наприклад, грози) тур вважається таким, що має силу, якщо його тривалість була мінімум чотири години.


У випадку якщо із-за погодних умов проведення змагання стане неможливим, журі може прийняти рішення про відміну одного туру. Такий тур не враховуватиметься, а рейтинг команд буде складений згідно з результатами залікового туру. Скасований тур знову проводитись не буде.


4.3. Учасники змагань повинні уміти плавати.


4.4. Дозволено застосування ехолотів і GPS навігаторів. Під час змагань учасники можуть використати навушники і рації.


4.5. Човни спортсменів мають номери. Кожен човен має два чітко помітних номери, по одному з кожного борту.


4.6. Човни повинні мати на борту устаткування, необхідне, згідно з місцевими нормами і правилами. Без цього устаткування човни не мають права виходити на акваторію. Спортсмен зобов’язаний мати права на керування моторним човном.


4.7. Кожен човен зобов'язаний прийти на допомогу іншому, що зазнає ускладнень, або що терпить лихо.


4.8. Човни стартують двійками без обмеження швидкості з точки старту визначеної в положенні з інтервалом в 1 хв. між двійками, згідно порядкового номеру, який визначається жеребкуванням напередодні змагань.


На другому етапі, човни стартують в порядку, зворотному старту першого етапу. Наприклад: 20 човнів в одній зоні отримали стартові номери з 1 по 20. Відповідно на другий етап човен з номером старту 1(перший етап) отримає №20, з номером 2 (перший етап) отримає №19, 3-18, 4-17, 5-16 і т.п.;


4.9. Учасники Кубка повинні із гідністю представляти «Delta Super CUP» та її членів у стосунках із державними установами, громадськими та іншими організаціями, а також юридичними та фізичними особами.


4.10. Учасники Кубка повинні утримуватися від дій, що можуть завдати шкоди репутації «Delta Super CUP»


4.11 Капітани екіпажів, які приймають участь у етапі Кубку повинні бути присутні на всіх зборах капітанів та жеребкуванні.


4.12. На водоймі зона «Старт-Фініш» позначається чітко видимими буйками жовтого кольору.


4.13. У зоні «Старт-Фініш» Головним суддею етапу Кубку визначається стартовий коридор, що позначається чітко видимими буйками зеленого кольору, виключно через який здійснюється старт команд.


4.14. Переміщення плавзасобів у зоні «Старт-Фініш» дозволено на швидкості не більше 5 км/год.


4.15. Здійснення учасниками Кубка лову риби у зоні «Старт/Фініш» забороняється.


4.16. Командам, які приймають участь у турі етапу Кубка не дозволяється отримувати технічну допомогу від будь-кого, крім організаторі Кубка, за виключенням випадків загрози життю або здоров’ю учасників.


4.17. Учасники кожної із команд, що приймає участь у Кубку повинні прийти на допомогу команді, яка подає сигнал біди.


4.18. Під час турів етапу Кубка забороняється перебування на плавзасобі команди будь-яких осіб, окрім членів команди, та зйомочної групи організаторів Кубка.


4.19 Учасники команд, які приймають участь у турі етапу Кубку повинні допустити до свого плавзасобу членів суддівської колегії для здійснення перевірочних дій. При цьому учасники команд можуть продовжувати лов риби.


4.20. Участь на церемонії відкриття етапу Кубку та на церемонії нагородження переможців є обов’язковою для всіх команд, які брали участь у відповідному етапі Кубку.


У разі неприбуття екіпажу без поважних причин на ці заходи такий екіпаж отримує штрафні бали та організатори залишають за собою право відмовити у реєстрації на наступний етап.


5. РЕЗУЛЬТАТИ


5.1. Переможець і призери визначаються по найменшій сумі місць зайнятій «двійками» на протязі 2-х турів. Тобто, чим менша ця сума, тим вище місце. Особисте місце «двійки» в зоні визначається сумою довжин кожної риби в квадраті. Наприклад: щука 50 см та два окуні 25 см та 27 см дорівнюють 50*50+25*25+27*27=2500+625+729=3854 балів.


При рівних уловах, зайнятим місцем спортсмена є середньоарифметичне місце, спортсменів з рівними уловами. Учасники з нульовим результатом займають місце, рівне кількості команд. + 1;


5.2. Спортсмени, дискваліфіковані суддівською колегією за порушення, передбачені правилами спортивного риболовства, займають місце рівне кількості спортсменів, приймавших участь у змаганнях в даній зоні плюс один бал. Наприклад: кількість спортсменів в зоні 20 чол., з них один учасник дискваліфікований, таким чином цей учасник займає 20 + 1 = 21 місце;


5.3. При здачі до вимірювання риби меншого від дозволеного до вилову розміру її довжина в квадраті віднімається від загальної кількості балів (допускається помилка не більше 0,5 см);


5.4. Організатори залишають за собою право корегувати результати змагань у випадку виявлення істотних порушень при дослідженні відеоматеріалів на протязі двох тижнів після оголошення результатів. Рішення про коригування приймається головним суддею змагань та затверджується журі змагань.


5.5. Навмисне багріння заборонене. Зараховується риба, яка спіймана за допомогою приманки, яка під час виважування знаходилась в районі голови риби (не нижче жаберних кришок риби).


5.6. До заліку в змаганнях приймаються наступні види риби без обмеження по кількісті:


щука – не менше 45 см.


окунь – не менше 30 см;


сом – не менше 75 см. (сом більше 1 метра зараховується як 100 см.);


судак – не менше 45 см.;


головень – 29 см.;


жерех – 35 см.;


берш – 33 см.;


в’язь – 33 см.


Вся риба вимірюється від початку голови до закінчення хвостового плавця.


5.7. Використання підсаки є обов'язковим для виважування усієї риби (*вийняток є кубок Delta Bass, підсак використовується тільки для залікової риби). Якщо другий спортсмен допомагає першому підсакою, то він зобов’язаний або вимотати шнур з приманкою і покласти спінінг в човні, або тримати спінінг з невимотаним шнуром в іншій руці до кінця виважування. В іншому випадку виважування зараховане не буде і від загального результату віднімаються бали, нараховані за цю рибу. Якщо розмір цієї риби встановити неможливо, віднімається квадрат найдовшої риби. Остаточне рішення приймає журі


6. ОБМЕЖЕННЯ


6.1. Якщо спортсмени використовують підсак під час виважування риби в човен і другий спортсмен допомагає першому, то він зобов’язаний або вимотати шнур з приманкою і покласти спінінг в човні, або тримати спінінг з не вимотаним шнуром в іншій руці до кінця виважування. В іншому випадку виважування зараховане не буде і від загального результату віднімаються бали, нараховані за цю рибу. Якщо розмір цієї риби встановити неможливо, віднімається квадрат найдовшої риби. Остаточне рішення приймає журі.


6.2. Будь-яка форма прикорми риби заборонена. Дозволяється лише застосування атрактантів і олій, що наносяться на приманки.


6.3. При переміщенні за допомогою мотора внутрішнього згорання носіння рятувального жилета обов'язкове; його також слід надівати за несприятливих погодних умов (дощ, вітер). В процесі лову заборонено користуватися мотором внутрішнього згорання.


6.4. Дистанція між двома найближчими човнами під час лову має бути не менше 50 метрів. У разі, коли інший човен наближається до спортсмена, який ловить рибу у вузькому місці (ширина менше 50 метрів), він повинен припинити лов і пропустити інший човен.


6.5. Забороняється:


застосовувати снасточки із живих і мертвих рибок;


оснащувати важки гачками;


використовувати дві і більше приманок, оснащених гачками («тандеми»);


ловити рибу поза межею виділеної для змагань зони або ділянки водойми;


застосовувати прямовисне блешніння;


ловити рибу доріжкою;


виходити на берег без дозволу судді;


6.6. Учасники можуть мати із собою необмежену кількість спінінгів. Забороняється використовувати одночасно для ловлі більше одного спінінга одним спортсменом. Спінінгом, що використовується вважається такий, приманка якого знаходиться у воді.


6.7. Перед початком змагань судді зобов’язані в присутності спортсменів зробити огляд всіх човнів учасників змагань та підтвердити відсутність в них риби.


6.8. Швидкість пересування по водоймі під час змагань не обмежується, при умові відсутності човнів в радіусі 100 м. Якщо ж під час руху поблизу є інші човни ( до 100 м відстань), то спортсмени зобов’язані рухатися зі швидкістю до 10 км.


6.9. В разі технічної несправності плавзасобу, час фінішу для цього екіпажу залишається незмінним і у випадку спізнення до нього застосовуються усі санкції, згідно правил. При наявності можливості організатори можуть надати допомогу і відбуксувати човен на фініш, але до закінчення туру.


7. ЕЛЕКТРОННА ТЕХНІКА


7.1. Обов’язкове використання спортсменами “екшн камер”, які є власністю спортсменів. "Екшн камери" під час зйомки розташовані виключно на спортсмені. Спортсмени обирають фірму – виробника, модель камери та її властивості на свій розсуд. Головною вимогою від організаторів змагань є здатність “екшн камери” відзняти 8 годин відео, при будь яких погодних умовах, в будь якій якості, але яка дозволить суддівській колегії розгледіти сцени, на яких видно як була зловлена риба, а також моменти для вирішення спірних ситуацій. Відео, відзняте на камери повинно бути записано на карту пам’яті MicroSD, яка надається організаторам за вимогою головного судді.


7.2. Організатори змагань в особі головного судді обов’язково беруть карти пам’яті з “екшн камер” після кожного туру у наступних екіпажів: спортсмени, які зайняли перші три місця в турі в особовому заліку, спортсмени, які зайняли підсумкові перші три місця в особовому заліку, спортсмени, яких визначила суддівська колегія шляхом жеребкування після кожного туру змагань (два екіпажи)


7.3. У випадку, якщо відео надане екіпажем не підтвердить факт зловленої та сфотографованої у додатку ФРСУ риби, то за кожний такий факт, від загального результату віднімаються бали, нараховані за цю рибу. Якщо розмір цієї риби встановити неможливо, віднімається квадрат найдовшої риби. Остаточне рішення приймає журі.


7.4. Суддівській колегії та членам журі забороняється в будь-який спосіб розголошувати третім особам без письмової згоди учасників змагань будь-які дані, які стали їм відомі в ході спортивних змагань, та які були зафіксовані учасниками цих змагань (за допомогою відео та фотофіксації; за допомогою GPS навігаторів та інших приладів), які дають можливість встановити кількість улову, ідентифікувати знаряддя лову та встановити місце проведення лову. Суддівська колегія та члени журі до початку змагань заповнюють та підписують особисте зобов’язання про нерозголошення інформації вказаної в цьому пункті. У разі розголошення інформації третім особам без згоди учасників суддівська колегія та члени журі несуть відповідальність згідно чинного законодавства України.


7.5. Спортсмени зберігають відеоматеріал першого туру до оголошення офіційних результатів І туру, а ІІ туру впродовж двох тижнів після оголошення офіційних результатів змагань.


7.6. У випадку, якщо дані GPS модуля підтвердять, що екіпаж вів ловлю риби за межами зони, його результат в цьому турі буде анульовано. У випадку короткотермінового виходу за зону без ловлі риби, буде винесено жовту картку.


8. ФОТОФІКСАЦІЯ УЛОВУ


8.1. ФРСУ надає спортсменам доступ до фірмового додатку для смартфонів «ФРСУ Змагання», який працює на платформі Андроід.


Смартфони на операційній системі Андроід (не нижче 5.0) спортсмени забезпечують самостійно.


8.2. Всі учасники змагань отримують доступ до додатку після жеребкування напередодні змагань. Головні функції додатку: зафіксувати улов за допомогою фото, зробленому на смартфоні та відправити його судді. Під час туру, після поїмки риби спортсмени вимірюють рибу на лінійці, виданій організаторами і якщо риба відповідає мінімальним розмірам згідно положення, спортсмени зобов’язані відкрити на смартфоні додаток «ФРСУ Змагання», зайти в подію ( змагання в якому приймає участь спортсмен) і нажати кнопку зробити фото . Після цього спортсмен має можливість переглянути фото і у випадку, якщо якість фото не відповідає вимогам правил має можливість зробити фото ще раз. Після того як спортсмен впевнився, що фото відповідає правилам фотографування, він повинен нажати кнопку «Відправити». Після чого, фото з’явиться у рядку «Фото на відправку», а після відправки перейде в рядок «Відправлені» . На фото можна прочитати його статус: 1. «Очікування» ( фото відправлене, отримане суддями , але не перевірене) 2. «Перевірене» ( фото перевірено і оцінено суддями, риба прийнята до заліку) 3. «Відхилено» ( риба не прийнята до заліку) У випадку відсутності інтернету фото буде знаходитись у рядку «Фото на відправку» і відправиться тоді, коли з'явиться інтеренет, аж до моменту коли можна підключитися до WIFI.


8.3. Після того як спортсмени зробили фото риби на лінійці, вони повинні негайно відпустити рибу знову у водойму. Забороняється зберігати рибу у човні після фотографування і при цьому знову ловити рибу.


8.4. Після фінішу спортсмени мають 30 хвилин на підключення до інтернету і відправку фото, які не відправились. Після цього судді оприлюднюють попередній протокол для контрольної звірки зі спортсменами по кількісті риб для запобігання втрат, внаслідок технічних проблем. Спортсмени мають право на протязі 30 хвилин після оприлюднення попереднього протоколу заявити невідповідність кількості риб в протоколі і надати докази.


8.5. Користувачем додатку «ФРСУ Змагання» може бути тільки один спортсмен, якого призначає фотографом в додатку адміністратор, згідно попередньо поданої заявки. У випадку несподіваної несправності смартфона під час змагань, спортсмени мають право на заміну користувача додатку, зробивши заявку про це головному судді. Для виконання цієї процедури вони повинні бути в зоні доступу до мережі інтернет.


8.6. Правила фотографування: риба при вимірюванні знаходиться на правому боці, кінчик рила має бути зафіксовано до передньої планки лінійки (там де починається відлік см), смартфон повинен бути розташовано по центру риби під час фотозйомки. Ці деталі повинні бути видні на фото а також чітко читані цифри.


8.7. Всю рибу довжиною 70 см. і більше, а також окунь 40 см. і більше учасники зобов'язуються сфотографувати в руках спортсмена на воді і відправити з приписом (№ екіпажу) на VIBER на номер адміністратора Кубка Анна 0993423900. За відсутність фото з рибою жовта картка


8.8 Організатори мають право зателефонувати спортсменам під час туру для підтвердження спортсменами результатів, які надійшли або не надійшли до суддівської колегії за допомогою додатку «ФРСУ змагання». Спортсмени зобов’язуються забезпечити стійкий зв'язок для спілкування з організаторами.  


9. Відео- та фото-фіксація Кубку


9.1. Здійснення відео- та фото-фіксації під час Кубка дозволено виключно відео- та фото-операторам, які здійснюють офіційне медіа супроводження Кубка та його учасникам.


9.2. За дозволу Головного судді та за умови дотримання визначених ним вимог особисті відео- та фото-оператори екіпажу, який приймає участь у змаганнях, можуть здійснювати відео- та фото-фіксацію знаходячись у іншому плавзасобі поряд із плавзасобом команди. При цьому, вказані особи не мають права здійснювати лов риби та не мають права тримати у себя в плавзасобі риболовні снасті.


9.3. Екіпажі, які приймають участь у турі етапу Кубку повинні допустити до свого плавзасобу відео оператора і представника знімальної групи, які офіційно здійснюють медіа супроводження Кубка, для отримання інтерв’ю та здійснення відео зйомки. При цьому учасники команд можуть продовжувати лов риби.


9.4. Відеоматеріал, отриманий за результатом проведення етапу Кубку є власністю ХОФРС та не підлягає передачі будь-яким стороннім особам. Доступ до відеоматеріалу, отриманого за результатом проведення етапу Кубку мають виключно режисер, члени знімальної групи та групи відео монтажу, які за завданням організаторів Кубку здійснюють його офіційне медіа супроводження, а також суддівська колегія. Вказані особи несуть персональну відповідальність за нерозповсюдження вказаного відеоматеріалу.


9.5. Відеоматеріал, отриманий за результатом проведення етапу Кубку може бути використаний виключно для: - створення режисером та членами групи відеомонтажу, що діють за завданням організаторів Кубку, офіційних відеороликів Кубка, які підлягають розміщенню на офіційному сайті та соціальних сторінках Кубка в мережі Інтернет, а також на телеканалах, із якими укладено відповідні угоди «Delta еSuper CUP»


10. Порядок нарахування балів, та визначення переможців етапів Кубків «Delta Super Cup».


10.1. Особисте місце «двійки» в турі визначається сумою довжин кожної риби в квадраті. Наприклад: щука 50 см та два окуні 25 см та 27 см дорівнюють 50*50+25*25+27*27=2500+625+729=3854 балів.


При рівній кількості балів у двох чи більше двійок, зайнятим місцем двійки є середньо арифметичне місце двійок з рівними уловами. Участники з нульовим результатом займають місце, рівне кількості команд + 1;


Переможець і призери кожного етапу визначаються по найменшій сумі місць зайнятій «двійками» на протязі 2-х турів. Тобто, чим менша ця сума, тим вище місце. Наприклад: в першому турі двійка зайняла 2-е місце, а в другому турі 7 -ме місце, це означає що у двійки сума місць дорівнює 9 (2+7=9). У разі, якщо за результатом двох турів етапу Турніру сума місць однакова у двох і більше команд, більш високе місце займає команда, у якої сума балів за два тури більша.


Спортсмени, дискваліфіковані суддівською колегією за порушення, передбачені пунктами Х.Х даного положення, займають місце рівне кількості спортсменів, приймавших участь у змаганнях в даному турі, плюс один бал. Наприклад: кількість спортсменів в зоні 20 двійок., з них одна двійка дискваліфікована, таким чином ця двійка займає 20 + 1 = 21 місце;


- при здачі до вимірювання риби меншого від дозволеного до вилову розміру її довжина в квадраті віднімається від загальної кількості балів (допускається помилка не більше 0,5 см);


10.2 Порядок нарахування балів та визначення переможця загального заліку турніру «Delta Super Cup»


10.2.1.За результатом проведення кожного етапу турніру «Delta Super CUP», в залежності від зайнятого місця, командам нараховуються рейтингові бали у відповідності до формули Rx=120-N*100/n, де n-кількість двійок , N - зайняте місце двійкою на етапі; Додаткові бали для призових місць: 1-ше +20 балів, 2-ге +10 балів, 3-є +5 балів. Команда, яка не приймала участі в даному етапі, отримує 0 балів.


Приклад 1: команда зайняла 10-те місце при загальній кількості двійок, що приймали участь в даному етапі 20. Rx=120-10*100/20=70 балів. Двійка отримує 70 балів в загальний залік рейтингу турніру Delta Super Cup.


Приклад 2: команда зайняла 1-ше місце при загальній кількості двійок, що приймали участь в даному етапі 15. Rx=120-1*100/15+20 (бонус за призове місце)=133,33 бали. Двійка отримує 133,33 бали в загальний залік рейтингу турніру Delta Super Cup.


10.3. Рейтингові бали, нараховані команді за результатом Першого, Другого та Фінального етапів Турніру плюсуються, та їх сума враховується при визначенні переможця загального заліку турніру «Delta Super Cup» даного поточного року. Команда, яка за результатом Першого, Другого та Фінального етапів Кубків набрала більшу суму рейтингових балів отримує титул команди переможця загального заліку турніру «Delta Super Cup» даного поточного року.


10.4. У разі, якщо за результатом Першого, Другого та Фінального етапів Кубків сума рейтингових балів однакова у двох і більше команд, титул переможця загального заліку турніру «Delta Super Cup» даного поточного року отримує команда, яка у Фінальному етапі турніру зайняла більш високе місце.


11. Форма та реклама


11.1. Під час проведення всіх етапів Кубків учасники одного екіпажу (на церемонії відкриття етапу Кубку, на церемонії закриття етапу Кубка, а також на церемонії нагородження ) повинні бути одягнені у форму команди, а саме головні убори та джерсі (футболки, сорочки тощо) одного зразка.( Як мінімум це повинні бути футболки або сорочки одного кольору)!


11.2. Капітани команд, які приймають участь у Першому і Другому Основному етапі Кубку, а також Фінальному етапі Кубка, під час зборів капітанів повинні бути одягнені у форму своєї команди, а саме головні убори та джерсі (футболки, сорочки, куртки тощо).


11.3. Джерсі, футболки та сорочки учасників команд, які приймають участь в Кубку «Delta Super Cup» можуть бути оформлені за наступним зразком: - логотип Кубка висотою 60 мм. та шириною 80 мм., який розміщується на грудях з правого боку в верхній частині джерсі; - ім’я та прізвище учасника команди, які розміщуються на грудях з лівого боку в верхній частині (ім’я розміщується над прізвищем); - ім’я та прізвище учасника команди, які розміщуються в верхній частині спини (ім’я та прізвище розміщуються у одну лінію).


11.4. Логотип Кубка та зразок оформлення джерсі і футболки організаторами Кубка розміщуються на офіційних ресурсах Кубка в мережі Інтернет.


11.5 Учасникам команд дозволяється розміщувати на власній формі та плавзасобі символіку і логотипи особистих та командних спонсорів, а також спонсорів Кубку без будь-яких обмежень.


12. ПРИЗОВИЙ ФОНД


12.1. Призовий фонд – це сума грошових коштів, які розподіляють між собою переможці окремих етапів Кубків.


12.2. Призовий фонд Кубка формується за рахунок реєстраційних платежів учасників Кубку, а також за рахунок спонсорських внесків


12.3. Екіпажі, які за результатом проведення етапу Кубка займають перші три місця, розподіляють між собою підсумковий призовий фонд даного етапу. Призовий фонд етапу 27 000 грн.:


І місце - 10 000 грн.,


ІІ місце – 7000 грн.,


ІІІ місце – 5000 грн.


Найбільша риба – 5000 грн. (Переможець визначається за найбільшою довжиною риби. У випадку, якщо максимальна довжина буде у двох та більше екіпажів, то переможця буде визначено за часом фіксації цієї риби в додатку ФРСУ. Перевагу отримає той, хто зловив найбільшу рибу раніше!)


12.4. Екіпаж який за результатами проведення Першого, Другого та Третього етапів Кубків, займає перше місце отримує човен. 


*В залежності від кількості учасників, розмір призового фонду може бути змінено.


13. САНКЦІЇ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ


13.1. Під час проведення «Delta Super Cup» до його учасників можуть бути застосовані санкції у вигляді: «Штрафу», «Попередження», «Дискваліфікації» та «Заборони участі у «Delta Super Cup».


13.2. Всі санкції, застосовані до команди-учасниці «Delta Super Cup» фіксується в журналі санкцій «Delta Super Cup», де вказуються дата їх накладення, номер пункту даного Положення, який порушено, а також проставляється підпис учасника команди або капітана команди, до якого застосовано санкції.


13.3. «Штраф» – це легка міра застереження для учасників команд, які приймають участь у «Delta Super Cup» та порушили вимоги даного Положення, яка пов’язана із позбавленням команди 1000 балів на першому етапі «Delta Super Cup», та 2000 балів на інших етапах «Delta Super Cup»


13.4. «Штраф» застосований до команди-учасниці «Delta Super Cup» діє протягом етапу Кубку, під час якого його було накладено на команду.


13.5. Якщо порушення командою вимог даного Положення виявлено під час перегляду суддівською колегією відеоматеріалу, отриманого за результатом етапу Кубку, який відбувся, санкція у вигляді «Штрафу» застосовується до команди під час її участі у наступному етапі «Delta Super Cup». Про застосування «Штрафу» до команди за результатом вивчення відеоматеріалу, капітан команди повідомляється на зборах капітанів наступного етапу «Delta Super Cup».


13.6. «Штраф» оформлюється у вигляді прямокутної наклейки жовтого кольору, яка клеїться на кришку двигуна плавзасобу команди.


13.7. Другий «Штраф» в одному етапі «Delta Super Cup» позбавляє 3000 балів команду в першому етапі «Delta Super Cup» , та 5000 балів у інших етапах «Delta Super Cup».


13.8. «Штраф» застосовується до команди у разі порушень правил положення та  пунктів правил:


13.8.1. Дистанція між двома найближчими човнами під час лову повинна бути не менше 50 м. У разі спірних моментів перевагу має екіпаж, який перший зробив заброс приманки. Екіпаж, який не виконав вимоги даного пункту положення отримує «Штраф»(жовту картку)


У разі не можливості визначити перевагу екіпажу і не виконання вимог судді збільшити відстань "Штраф" отримують обидва екіпажі.


13.8.2. У разі, коли човен, що наближається до екіпажу, який ловить рибу, ближче ніж за 100 метрів зобов’язаний обмежити швидкість пересування -10-ю км / ч. При порушенні швидкісного режиму в зоні менше 100 метрів від найближчого човна, екіпаж отримує «Штраф»


13.8.3. Учасники, які не були присутні на відкритті змагань отримують «Штраф» в поточному етапі Кубку.


13.8.4. Учасники, які не були присутні на урочистому закритті змагань отримують «Штраф» у наступному етапі Кубку.


13.8.5. Учасники які не зробили фото на воді з рибою в руках довжиною 70 см. і більше, а також окунь 40 см. і більше, та не відправили з приписом (№ екіпажу) на VIBER 0993423900 отримують «Штраф» в поточному етапі Кубку.


13.9.«Попередження» – це міра застереження для учасників команд, які порушили норми даного Положення не пов’язані із негативними наслідками у вигляді заборони участі у Турнірі. «Попередження» застосоване до команди-учасниці Кубка діє протягом поточного року та оформлюється у вигляді прямокутної наклейки білого кольору, яка клеїться на кришку двигуна плавзасобу команди.


13.10. Друге «Попередження» впродовж поточного року «Delta Super Cup», тягне за собою «Штраф» у 1000 балів під час першого Кубку «Delta Super Cup», та 2000 балів під час інших Кубків «Delta Super Cup»


13.11. «Попередження» застосовується до команди у разі вчинення наступних дій:


- Запізнення команди на церемонію відкриття етапу Кубка та закриття етапу Кубка більш як на 10 хв.


-Запізнення капітана команди на збори капітанів та жеребкування більш як на 10 хв.


- Здійснення учасниками Кубка лову риби у зоні «Старт Фініш»


- Старт до команди Головного судді.


- Старт або фініш команди поза зоною стартового коридору.


- Відсутність у визначених даним Положенням місцях наклейок із порядковим номером команди, отриманим під час жеребкування, а також картки «Попередження» або «Штраф» , у разі її отримання командою.


- Невиконання хоча б одним із учасників команди вимог щодо наявності командної форми, а також вимог до самої форми.


- Зневажливі дії у відношенні учасників Кубку один до одного, образ, приниження честі та гідності інших учасників Кубку.


- Прояв неповаги до вимог і рішень Головного судді та суддівської колегії.


- Засмічення та забруднення водойм, будь яким чином.


- Вихід на берег під час турів Кубку, без дозволу судді, за виключенням випадків пов’язаних із врятуванням життя чи здоров’я


- Переміщення плавзасобу у зоні «Старт-Фініш» на швидкості більше 5 км/год.


- Отримання технічної допомоги від сторонніх осіб, не організаторів Кубку, за виключенням випадків загрози життю або здоров’ю учасників.


13.12. «Дискваліфікація» – це негативні наслідки для учасників команд, які порушили норми даного Положення, що пов’язані із забороною участі у «Delta Super Cup» на поточний рік. «Дискваліфікація» застосована до команд-учасниць Кубку діє протягом поточного турнірного року.


13.13 «Дискваліфікація» застосовується до команди у разі вчинення наступних дій:


- Допущення випадків неспортивної поведінки у відносинах із суперником.


- Допущення випадків насильства із суперником.


-Прибуття хоча б одного із учасників команди на старт або фініш туру етапу «Delta Super Cup» у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння.


- Перебування під час туру етапу «Delta Super Cup» на плавзасобі команди сторонніх осіб, окрім членів команди.


- Вимкнення учасниками команди GPS-трекеру, наданого організаторами «Delta Super Cup», зберігання GPS-трекеру в місцях, які можуть створювати перешкоди в його роботі (зв’язку із супутниками), від’єднання його від живлення, а також навмисне вчинення інших дій, які можуть перешкоджати роботі GPS-трекера.


- Використання живих приманок (живця, п’явок, хробаків тощо) під час туру етапу «Delta Super Cup».


- Використання під час туру етапу Кубка таких способів лову риби як «тролінг», «ловля на дорожку», ловля у «відвіс», а також здійснення у будь-який спосіб приманювання (прикормлювання) риби, окрім атрактантів та масел, що наносяться безпосередньо на приманку.


- Відсутність інтернет-з’єднання на смартфоні, який використовується для додатку ФРСУ, крім випадків поганого покриття мобільного зв’язку від операторів на певних ділянках.  


13.14. «Заборона участі у «Delta Super Cup»» – це найбільш суворі наслідки для учасників команд, які приймають участь у «Delta Super Cup» та порушили норми даного Положення, що пов’язані із позбавленням команди права приймати участь у «Delta Super Cup» назавжди. «Заборона участі у «Delta Super Cup»», застосована до команд-учасниць Кубка діє по життєво для обох учасників команди. Рішення приймається керівним органом ХОФРС Правління.


13.15. «Заборона участі у «Delta Super Cup»» застосовується до команди у разі вчинення наступних дій:


-Вчинення дій, що можуть завдати шкоди репутації «Delta Super Cup».


- Не надання допомоги команді, яка подає сигнал біди.


- У разі фальсифікації результатів (підміни риби).


- Вживання наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів.


- Інші санкції, які можуть бути застосовані до учасників Кубка:


- У разі втрати або пошкодження GPS-трекеру, наданого організаторами Кубка, команда протягом 15 діб після виявлення вказаного факту має відшкодувати організаторам Кубка його вартість у повному обсязі.


13.16. У випадку переходу одного учасника команди, яка має «Штраф» або «Попередження» до складу іншої команди, вказана санкція поширюється на обидві команди.


13.17. Якщо порушення командою вимог даного Положення, які тягнуть за собою накладення покарання у вигляді «Штраф» , «Попередження», «Дискваліфікації» або «Заборони участі у Турнірі» виявлено під час перегляду суддівською колегією відеоматеріалу, отриманого за результатом етапу Кубка, який відбувся, ці санкції застосовується до команди під час її участі у наступних етапах Кубках. Про застосування санкцій до команди за результатом вивчення відеоматеріалу, капітан команди повідомляється у день виявлення порушення. У зв’язку із застосуванням санкцій до команди за результатом вивчення відеоматеріалу, здійснюється відповідний перерозподіл загальних рейтингових місць за результатами відповідного етапу Кубка (наступного в якому прыймала участь).


13.18. Команда, стосовно якої застосовано санкції у вигляді «Дискваліфікації» або «Заборони участі у «Delta Super Cup»», повинна бути негайно повідомлена про цей факт.


13.19. У разі застосування до команди санкцій у вигляді «Дискваліфікації» або «Заборони участі у «Delta Super Cup»», понесені нею витрати на участь у Турнірі, у тому числі сплачені реєстраційні та організаційні платежі, не відшкодовуються.


13.20. Організатори «Delta Super Cup» залишають за собою право після завершення етапу Кубка застосовувати до команди санкції у разі неспортивної поведінки її членів, тренерів або представників, у тому числі й за вчинки не передбачені даним Положенням.


13.21. Протести учасників «Delta Super Cup», що не стосуються розподілу призових місць, повинні передаватись у письмовому вигляді Головному судді не пізніше 60 хв. після завершення відповідного туру етапу Кубка. Протести учасників Кубка, що не стосуються розподілу призових місць, подані після спливу вказаного часу до розгляду не приймаються.


13.22. Протести учасників Кубкуа що стосуються розподілу призових місць, повинні передаватись у письмовому вигляді Головному судді не пізніше 30 хв. після оголошення офіційних результатів етапу Кубку або Кубків в цілому (часом оголошення офіційних результатів є час їх проголошення зі сцени ведучим Кубка).


Протести учасників Кубка, що стосуються розподілу призових місць, подані після спливу вказаного часу до розгляду не приймаються.


13.23. Учасник «Delta Super Cup», який у письмовому вигляді подав Головному судді протест, повинен оплатити збір у розмірі 500 грн. У разі, якщо протест буде відхилено (не задоволено) Головним суддею як такий, що не має підстав, оплачений збір учаснику «Delta Super Cup» не повертається. У разі, якщо протест буде задоволено Головним суддею як обґрунтований, оплачений збір повертається учаснику «Delta Super Cup».


13.24. Будь-які порушення вимог даного Положення повинні бути повідомлені суддівській колегії. У разі якщо учасник «Delta Super Cup» став свідком порушення вимог даного Положення, він по можливості повинен зафіксувати таке порушення на фото або відео та повідомити про цей факт суддівську колегію, у іншому випадку до нього будуть застосовані такі ж санкції, які і до порушника.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!