Чемпіонат Київської області зі спортивної ловлі фідером


ПОЛОЖЕННЯ

про проведення відкритого Чемпіонату Київської області зі спортивної ловлі риби фідером


1. Мета і завдання.


1.1. Широке залучення населення до занять фізичною культурою та спортом;

1.2. Відбір сильніших спортсменів КОФРС для участі у національних змаганнях під егідою ФРСУ (Федерація Риболовного Спорту України) в 2021 році;

1.3. Подальший розвиток спортивної ловлі риби фідером як виду спорту;

1.4. Підвищення рівня майстерності спортсменів;

1.5. Активізація навчально-тренувальної роботи в спортивних організаціях;

1.6. Підведення підсумків роботи в спортивних організаціях.


2. Строки та місце проведення змагань.


2.1. Чемпіонат Київської області зі спортивної ловлі фідером проводиться з 28 по 30 травня 2021 року на набережній ріки Дніпро в м. Українка Київської області.


3. Статус і характер змагань.


3.1. Чемпіонат Київської області проводиться згідно календарного плану КОФРС за Правилами затвердженими ФРСУ.

3.2. Залік особисто-командний. Склад команди – 5 учасників (4 основні + 1 запасний).

3.3. Сума реєстраційного внеску - 2400 гривень з команди. Змагання не прибуткові та некомерційні. Всі зібрані кошти витрачаються на технічне і суддівське забезпечення та на спортивні нагороди. Також, окрема сума буде виділена на фінансування участі команди КОФРС в Кубку України 2021.


4. Учасники.


4.1. Чемпіонат Київської області є відкритим, отже до участі у змаганнях допускаються команди, що складаються як з учасників федерацій риболовного спорту, так і з любителів ловлі риби фідером.

4.2. Вікові категорії учасників змагань: віком від 14 років та старші.

4.3. Склад команди: 5 учасників (4 основні + 1 запасний).

4.4. Учасники зобов’язані:

- дотримуватись правил поведінки на водоймі, правил змагань і даного Положення, морально-етичних норм поведінки в суспільстві;

- бути екіпірованими відповідним чином для безпечної участі в змаганнях - беззаперечно дотримуватись розпоряджень і вказівок суддів;

- при погіршенні стану здоров’я негайно повідомити найближчого до спортсмена члена суддівської бригади;

- мати при собі міцну мотузку довжиною не менше 20 метрів та діаметром не менше 5 міліметрів для фіксації платформи (крісла, стільця тощо) на бетонному схилі дамби, також мати арматуру для кріплення для фіксації анкерів на бетонному схилі дамби.

4.5. Учасники змагань несуть повну відповідальність за наслідки, до яких можуть привести порушення ними правил поведінки на водоймі, спортивного режиму, норм поведінки в місцях загального призначення.


5. Організація та керівництво проведенням змагань.


5.1. Керівництво проведенням змагань здійснюють управління молоді та спорту Київської облдержадміністрації та Київська обласна федерація риболовного спорту (далі – Федерація).

5.2. Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення чемпіонату Київської області покладається на Управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації, головного суддю змагань, кандидатура якого рекомендована Федерацією, та Київську обласну федерацію риболовного спорту в особі керівника фідерного напрямку.

5.3. Безпосереднє проведення та суддівство здійснюється суддівською колегією згідно офіційних правил ФРСУ з лову риби на фідер (версія з доповненнями від 03.03.2021р. - https://fsfu.com.ua/.../2021/03/05/20210305082123-9448.pdf ) та даного Положення.

5.4. Судді здійснюють контроль за діями учасників, ведуть протоколи змагань, проводять зважування та нагородження. Нагляд за роботою суддів здійснює Головний суддя змагань.

5.5. У випадку виявлення лояльного, або навпаки, упередженого відношення до учасників, такий суддя підлягає заміні та дискваліфікації.

5.6. Головний суддя турніру – суддя національної категорії Шевченко Олександр.


6. Журі.


6.1. Для вирішення виникаючих спірних ситуацій та застосування санкцій, передбачених правилами, створюється журі, що формується під час зборів капітанів.

6.2. Жюрі формується таким чином:

- Уповноважена особа Президентом КОФРС.

- Керівник фідерного напрямку Федерації - організатор змагань.

- Головний суддя змагань.

- Капітани команд-учасниць.

6.3. Всі спірні питання не прописані в діючих правилах, розглядаються жюрі. Рішення жюрі остаточне і оскарженню не підлягає.


7. Програма змагань (Регламент).


7.1. Чемпіонат Київської області з лову риби фідером 2021 року проводиться протягом трьох днів з 28 по 30 травня 2021 року на набережній ріки Дніпро в м. Українка Київської області.

7.2. Перший день (офіційне тренування, 28 травня, п’ятниця );

- 5:45 — заїзд

- 06:00 – 07:00 ( присутні лише капітани команд ) реєстрація команд, жеребкування боксів тренування команд (4 сектори підряд), брифінг капітанів, інструктаж

- 7:00 — вхід у зону (бокси тренування), підготовка

- 14:00 — урочисте відкриття змагань та проведення зборів капітанів команд, жеребкування зон першого туру змагань

7.3. Другий день (29 травня, субота);

- 05:30 — заїзд

- 6:00 – 6:30 — жеребкування секторів, перенесення обладнання до секторів

- 6:30 — вхід у зону змагань, підготовка

- 08:50 — старт закорму

- 9:00 — старт першого етапу

- 14:00 — фініш першого етапу

- 14:00 – 15:00 — зважування і підведення підсумків першого етапу змагань

- 15-00 ( присутні лише капітани команд ) жеребкування зон другого туру змагань.

7.4. Третій день (30 травня, неділя );

- 05:30 — заїзд

- 6:00 – 6:30 — жеребкування секторів, перенесення обладнання до секторів

- 6:30 — вхід у зону змагань, підготовка

- 08:50 — старт закорму

- 9:00 — старт другого етапу

- 14:00 — фініш другого етапу

- 14:00 — 15:00 — зважування і підведення підсумків змагань

- 15:00 — 16:30 — нагородження і урочисте закриття змагань

7.5. Присутність команд на всіх офіційних заходах обов’язкова.

7.6. Штрафні санкції.

7.6.1. Спортсмени, які порушують правила змагань, по рішенню суддівської колегії можуть бути зняті зі змагань. Реєстраційні внески порушникам не повертаються.

7.6.2. Під час змагань спортсменам заборонено вживання алкогольні та слабоалкогольні напої.

7.6.3. За відсутність повного складу команди під час урочистого відкриття змагань, офіційного тренування, нагородженні і урочистому закритті змагань – така команда може бути дискваліфікована.

7.7. Протести.

7.7.1. Кожний учасник має право подавати протест до суддівської колегії. Протест подається в письмовій формі на ім’я Головного судді, який розглядається суддівською колегією та журі до затвердження результатів змагань. Рішення щодо протесту приймається голосуванням членів суддівської колегії та жюрі та є остаточним.

7.8. Склад команди та нагородний фонд.

Спортсмени - 4, Запасний - 1. Медалями нагородного фонду в командному заліку нагороджуються 4 основних учасники команди.

7.9. Заявки на участь у змаганнях.

7.9.1. Командна заявка подається через онлайн-форму (https://forms.gle/aj75tHePAEyhWpHVA) та повинна містити наступну інформацію про учасників:

- П. І. Б. (повністю) кожного учасника, дата народження;

- Статус в команді (капітан, учасник, запасний);

- Телефон для комунікації.

7.9.2. Заявки та оплати за участь приймаються до 21 травня 2021 року (включно).


8. Безпека та підготовка місць проведення змагань.


8.1. Змагання проводяться відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України №2025 від 18 грудня 1998 року «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів», від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (із змінами), 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2», Головного державного санітарного лікаря України від 19.11.2020 р. № 58 «Про затвердження протиепідемічних заходів під час проведення спортивних змагань на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», від 18.09.2020 № 54 «Про затвердження протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», рішень Київської обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також відповідних законодавчих та нормативно – правових актів.

Відповідальність за дотримання протиепідемічних заходів під час проведення заходу покладається на організаторів змагань – Президента Федерації та керівника фідерного напрямку КОФРС.


9. Умови визначення першості та нагородження переможців та призерів.


9.1. Спортсмени, які посіли 1, 2, 3 місця у чемпіонаті Київської області, нагороджуються медалями відповідних ступенів Федерації.

9.2. Переможці і призери у командному заліку нагороджуються медалями і кубками відповідних ступенів Федерації.

9.3. Переможці визначаються за мінімальною сумою місць.


10. Умови фінансування заходу та матеріального забезпечення учасників.


10.1. Витрати на організацію та проведення чемпіонату Київської області здійснюються за рахунок Федерації та інших позабюджетних коштів залучених Федерацією, використання яких не суперечить чинному законодавству України.

10.2. За кошти організацій, що відряджають, здійснюються всі витрати з участі спортсменів та тренерів у змаганні: оплата проїзду та добових під час переїзду учасників, перевезення спортивної техніки та інвентарю до місця проведення змагання, харчування та проживання.


11. Строки та порядок подання заявок на участь.


11.1. Заявки на участь у чемпіонаті Київської області подаються в онлайн формі за посиланням (https://forms.gle/aj75tHePAEyhWpHVA). Заявки приймаються до 24:00 21.05.2021 року. Про прийняття заяви команди сповіщають через смс на номер телефону, вказаному у заявці команди.

11.2. Після підтвердження отримання заяви команди повинні в термін до 24:00 21.05.2021р. оплатити реєстраційний внесок, чим підтвердити свою участь в турнірі (номер карти буде вказано в смс про прийняття заяви). Підтвердження отримання коштів буде надіслане в смс на номер телефону, вказаному у заявці команди.

11.3. До змагань допускаються команди, які підтвердили в установлений термін свою участь.

11.4. Протоколи з результатами змагань подаються протягом п’яти календарних днів після закінчення змагань на адресу Управління молоді та спорту Київської обладміністрації.


Президент Київської обласної федерації риболовного спорту Бацула В.Ю.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!