2022 World Bench Press Championships: Іван Чупринко - абсолютний Чемпіон світу з пауерліфтингу!


На чемпіонаті світу з жиму лежачи 2022 World Bench Press Championships, що проходив у місті Алмати, Казахстан, збірна України виборола п’ять нагород, з яких - три "золота", одне "срібло" й "бронза". 


Заслужений майстер спорту України з Вінниці Іван Чупринко став абсолютним чемпіоном світу серед чоловіків відкритої вікової групи у ваговій категорії до 74 кг. З другої спроби спортсмен впорався з вагою у 292,5 кг. Для українця це історична перемога, адже у боротьбі за чемпіонство він переміг найтитулованішого спортсмена, представника Японії - Даікі Кодаму.



На найвищу сходинку змагань також піднялися - харків’янин Олександр Чернишов з результатом 160 кг (вагова категорія до 66 кг.) та Оксана Ведмідь з Луцьку, продемонструвавши результат 135 кг. у ваговій категорії до 52 кг. 


Друге місце посіла ще одна представниця міста Луцьк Оксана Мотринчук з результатом 100 кг (вагова категорія до 47 кг.), поступившись лідеру на 2,5 кг. 


Бронзовою призеркою світової першості стала Альона Борщевська з Дружківки, що на Донеччині. У ваговій категорії до 84 кг. спортсменці підкорилася штанга вагою 112,5 кг.



За результатами змагань, жіноча збірна з пауерліфтингу замкнула трійку найкращих, посівши третє місце в командному заліку. 


Вітаємо спортсменів та весь тренерський склад з високими результатами! Пишаємося!


Національна Федерація Пауерліфтингу України IPF


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!